Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a droždie. Necháme ho 10-15 min kvasiť..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
60
minút
Varenie
15
minút
Množstvo
10
porcie
Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a droždie. Necháme ho 10-15 min kvasiť..
K preosiatej múke pridáme hotový kvások, masť, vajce, soľ (so soľou opatrne, oškvarky sú slané), štipku čierneho korenia a vypracujeme cesto..
Cesto rozvaľkáme na pol centimetra a potrieme mletými oškvarkami..
Cesto preložíme 3x, jemne rozvaľkáme a necháme 5-10 min podkysnúť. Postup opakujeme a na záver rozvaľkáme na hrúbku cca 2cm..
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm a kladieme na suchý plech, kde ich necháme 20-30 min vykysnúť..
Vykysnuté cesto potrieme žĺtkom a posypané syrom alebo rascou vkladáme do vyhriatej rúry na 190°C, kde ich pečieme do zlatova 10-15 min..
Dobrú chuť :-)