Parené buchty

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

15

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kvások
  • Droždie čerstvé 1 ks
  • Mlieko 1 dcl
  • Kryštákový cukor 1 ČL
  • Cesto
  • Polohrubá múka 700 g
  • Vajce 1 ks
  • Kryštálový cukor 1 PL
  • Mlieko 500 ml
  • Olej 100 ml

Postup prípravy

1

Kvások: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie s cukrom a necháme ho na teplom mieste 20 min.

2

Cesto: Zmiešame vsetky suroviny aj s už hotovým kváskom a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme ho 30 minúť na teplom mieste vykysnúť.

3

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1cm a nakrájame ho na štvorce veľkosti 10x10 cm.

4

Každý štvorec naplníme lekvárom a vytvarujeme buchty.

5

Necháme ich 10 minút podkysnúť a potrieme olejom.

6

Takto pripravené buchty paríme 15 minút.

Mohlo by Vás zaujímať