Zemiaky si uvaríme v šupke nie úplne do mäkka, ešte pôjdu na pekáč.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
0
minút
Varenie
0
minút
Množstvo
0
porcie
Zemiaky si uvaríme v šupke nie úplne do mäkka, ešte pôjdu na pekáč.
Scedené zemiaky prepolíme a dáme na plech. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 15 minút.
Medzitým si opečieme slaninku s cibuľkou, ktoré primiešame do upečených zemiakov. Na záver primiešame aj nasekanú petržlenovú vňať a prelejeme dipom.
Dip si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu, kôpru, prelisovaného cesnaku. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.