Vianočná štrúdľa plná ovocia

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

0

minút

Varenie

0

minút

Množstvo

0

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Cesto
  • Hladká múka 200 g
  • Ovsené vločky 50 g
  • Vanilkový struk 1 ks
  • Vajce 1 ks
  • Biely jogurt 150 ml
  • Olej 1 PL
  • štipka soli
  • Náplň
  • Jablká
  • Lúpané mandarinky zavárané
  • Brusnice
  • Pomleté vlašské orechy
  • Mletá škorica 1-2 ČL
  • Trstinový cukor 80 g
  • Práškový cukor na posyp

Postup prípravy

1

Cesto na jednu veľkú štrúdľu alebo ak chcete tak 2 menšie si pripravíme zmiešaním preosiatej múky a všetkých ostatných ingrediencií na cesto.

2

Tak dlho cesto miesime, kým sa nebude lepiť a bude dostatočne poddajné. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.

3

Vaľkáme tenké cesto od stredu smerom ku okrajom. Nakoniec ho ešte rukami povyťahujeme, aby bolo čo najtenšie.

4

Na pripravené cesto si nasypeme pomleté orechy. Môžete dať trošku masla.

5

Jablká nakrájané na malé kúsky si zmiešame s nakrájanými mandarínkami, brusnicami, cukrom a mletou škoricou. Zmes dáme na orechy.

6

Okraje cesta si zhora a zdola preložíme, aby sa plnka nevysypala. Pomaličky štrúdľu zavinieme, môžete aj trošku pritlačiť, aby sa nám pekne prepojila a držala.

7

Takto pripravenú štrúdľu si prehodíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

8

Potrieme ju ešte rozpusteným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 160-170 stupňov asi na 45 minút.

9

Po upečení ju opäť potrieme roztopeným maslom a posypeme napríklad práškovým cukrom alebo orieškami.

Mohlo by Vás zaujímať