Cesto na jednu veľkú štrúdľu alebo ak chcete tak 2 menšie si pripravíme zmiešaním preosiatej múky a všetkých ostatných ingrediencií na cesto.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
0
minút
Varenie
0
minút
Množstvo
0
porcie
Cesto na jednu veľkú štrúdľu alebo ak chcete tak 2 menšie si pripravíme zmiešaním preosiatej múky a všetkých ostatných ingrediencií na cesto.
Tak dlho cesto miesime, kým sa nebude lepiť a bude dostatočne poddajné. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
Vaľkáme tenké cesto od stredu smerom ku okrajom. Nakoniec ho ešte rukami povyťahujeme, aby bolo čo najtenšie.
Na pripravené cesto si nasypeme pomleté orechy. Môžete dať trošku masla.
Jablká nakrájané na malé kúsky si zmiešame s nakrájanými mandarínkami, brusnicami, cukrom a mletou škoricou. Zmes dáme na orechy.
Okraje cesta si zhora a zdola preložíme, aby sa plnka nevysypala. Pomaličky štrúdľu zavinieme, môžete aj trošku pritlačiť, aby sa nám pekne prepojila a držala.
Takto pripravenú štrúdľu si prehodíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme ju ešte rozpusteným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 160-170 stupňov asi na 45 minút.
Po upečení ju opäť potrieme roztopeným maslom a posypeme napríklad práškovým cukrom alebo orieškami.