CESTO: Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, 1 ČL kryštálového cukru a necháme 20 minút na teplom mieste. Múku zmiešame so soľou, kryštálovým cukrom, pridáme hotový kvások a maslo (ak je cesto suché pridáme trochu mlieka). Vypracujeme nelepivé cesto ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto jemne spracujeme a necháme ďalších 10 - 20 minút pod utierkou odpočívať. Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej ušúľame prút s priemerom 1,5 - 2cm. Z týchto prútov následne odkrajujeme kúsky o hmotnosti 25 - 30g a vytvarujeme guľôčky z ktorých vyvaľkáme placku s priemerom 15cm. Na placku pridáme plnku v tvare šúľanca o hmotnosti zodpovedajúcej hmotnosti cesta a zrolujeme. Orechové rožky majú mať písmeno "C" zatiaľ čo makové tvar písmena "U". Takto vytvarované rožky potierame žĺtkom zmiešaným s troškou studenej vody. Necháme na studenom prievane kde nám žĺtok vyschne, následne prenesieme rožky na teplé miesto a po 15 - 20 minútach nám cesto podkysne, glazúra popraská a na rožku sa vytvorí typické mramorovanie. Postup môžeme opakovať 2 - 3 krát. Pečieme pri teplote 200°C 10 - 12 minút na plechu vystlaným papierom na pečenie..