Surové zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme redšie cesto.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
20
minút
Množstvo
6
porcie
Surové zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme redšie cesto.
Do vriacej osolenej vody pretláčame sitkom na halušky pripravené cesto. Varíme 5 min..
Bryndzu zmiešame so smotanou. Slaninku vyškvaríme..
Podávať môžeme suché halušky s PL bryndze so smotanou a na vrch dáme 1/2 PL vyškvarenej slaninky alebo všetky halušky zamiešame do bryndze so smotanou a ozdobíme, ochutíme PL slaninky..
Dobrú chuť :-)
Aby sa Vám toto národné jedlo naozaj podarilo, halušky varíme po malých dávkach aby sa nám v hrnci nezlepili :-)