Bryndzové halušky

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

20

minút

Množstvo

6

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kyslá smotana 250 g
  • Bryndza 250 g
  • Polohrubá múka 250 g
  • Zemiaky 1 kg
  • Slanina 250 g
  • Soľ 1 ČL

Postup prípravy

1

Surové zemiaky nastrúhame najemno, pridáme múku, soľ a vypracujeme redšie cesto.

2

Do vriacej osolenej vody pretláčame sitkom na halušky pripravené cesto. Varíme 5 min..

3

Bryndzu zmiešame so smotanou. Slaninku vyškvaríme..

4

Podávať môžeme suché halušky s PL bryndze so smotanou a na vrch dáme 1/2 PL vyškvarenej slaninky alebo všetky halušky zamiešame do bryndze so smotanou a ozdobíme, ochutíme PL slaninky..

5

Dobrú chuť :-)

Rada kuchára na záver:

Aby sa Vám toto národné jedlo naozaj podarilo, halušky varíme po malých dávkach aby sa nám v hrnci nezlepili :-)

Mohlo by Vás zaujímať