Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme hodinu v "marináde". Sprudka ho opečieme na masti, mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou nakrájanou na pásiky..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
60
minút
Množstvo
4
porcie
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a necháme hodinu v "marináde". Sprudka ho opečieme na masti, mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou nakrájanou na pásiky..
K cibuli so slaninou vrátime mäso, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
15 minút pred koncom dusenia pridáme nakrájané uhorky a ak je šťava príliš riedka zahustíme ju trochou múky (1-2 ČL hladkej múky rozmiešame v 1 dcl studenej vody a prilejeme k mäsu)..
Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi..