Koleno vložíme do hrnca so studenou vodou a varíme 1-2 hodiny domäkka. Mäso vyberieme..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
15
minút
Varenie
120
minút
Množstvo
8
porcie
Koleno vložíme do hrnca so studenou vodou a varíme 1-2 hodiny domäkka. Mäso vyberieme..
Do vody od mäsa dáme deň vopred namočenú fazuľu a varíme do chrumkava..
Mäso nakrájané na veľké kocky alebo natrhané dáme k fazuli. Pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Ochutíme soľou a korením. Pridáme zväzok petržlenovej vňate a varíme na miernom ohni pokiaľ nie je zelenina mäkká..
ZÁPRAŽKA: Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Posypeme múkou a paprikou a opražíme. Pridáme k polievke..
Na záver môžeme do polievky pridať 1-2 hrste cestovín a ešte 5 minút povariť..
Dobrú chuť :-)