Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme múku, vajce, ochutíme soľou a vymiešame tuhé cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a formičkou alebo pohárom s priemerom 7-8 cm vykrajujeme kolieska..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
15
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
8
porcie
Cesto: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme múku, vajce, ochutíme soľou a vymiešame tuhé cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a formičkou alebo pohárom s priemerom 7-8 cm vykrajujeme kolieska..
Plnky: Bryndzová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky a zmiešame s bryndzou..
Mäsová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, mleté bravčové mäso, žĺtok, soľ, čierne korenie..
Kapustová plnka - Osmažíme slaninku nakrájanú na kocky, pridáme nakrájanú cibuľku, nakrájanú kyslú kapustu..
Na každé koliesko cesta pridáme veľkú ČL plnky, cesto prehneme na polovicu a kraje vidličkou spojíme. Varíme 15 min v osolenej vode, následne ich do zlatova opečieme na masle..
Dobrú chuť :-)