Kvások: Vlažné mlieko, droždie a cukor spolu zmiešame. Necháme na teplom mieste 20 min..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
60
minút
Varenie
30
minút
Množstvo
6
porcie
Kvások: Vlažné mlieko, droždie a cukor spolu zmiešame. Necháme na teplom mieste 20 min..
Preosejeme múku, pridáme olej, vlažné mlieko, soľ a hotový kvások..
Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste 45 min kysnúť..
Hotové cesto ešte raz jemne spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a nakrájame na štvorce veľkosti 10x10 cm..
Na každý štvorec dáme ČL lekváru a vytvarujeme buchtičku, ktorú uložíme na vymastený plech..
Buchtičky potrieme olejom a necháme zakryté na plechu 20 min podkysnúť..
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C do zlatova, 30-35 min.
Dobrú chuť :-)