Keby ste žili v Texase, tacos by určite nemal chýbať na jedálenskom stole. Nie je potrebné sa nikam sťahovať, aj Vy si doma dokážete urobiť tacos napríklad so slaninou, morčacím mäsom a šalátom :-)
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
30
minút
Varenie
1
minút
Množstvo
2
porcie
Keby ste žili v Texase, tacos by určite nemal chýbať na jedálenskom stole. Nie je potrebné sa nikam sťahovať, aj Vy si doma dokážete urobiť tacos napríklad so slaninou, morčacím mäsom a šalátom :-)
Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov. Batát nakrájaný na malé kocky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte avokádovým olejom a pečte 30 minút.
Morčacie mäsko si uvarte v osolenej vode. Keď bude mäkké, nechajte vychladnúť a natrhajte ho.
Slaninu si jemne opečte na panvici, vyberte a osušte. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a batáty. Okoreňte škoricou a soľou. Chvíľku orestujte, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme natrhané uvarené morčacie mäso a všetko spolu prehrejeme.
Vzniknutú zmes rozdelte do maniokových tortíl (použiť môžete aj listy rímskeho šalátu miesto tortíl) a navrch dajte plátky avokáda.