Tekvicové lievance (AIP)

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

30

minút

Varenie

30

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kokosový olej 2 PL
  • Múka z tygrích orechov 1/4 šálky
  • Marantová múka 3/4 šálky
  • Kokosová múka 2 PL
  • Želatína 1 PL
  • Mletá morská soľ
  • Kypriaci prášok z vínneho kameňa 1/2 ČL
  • Sóda bikarbóna 1/4 ČL
  • Tekvicové pyré 1/4 šálky
  • Kokosové mlieko 2 PL
  • Javorový sirup 1 PL
  • Škorica mletá 1/2 ČL

Tekvica je plná beta-karotenu, ktorý je nevyhnutný k optimálnemu fungovaniu imunitného systému a štítnej žľazy. A tieto raňajky si určite obľúbite rovnako ako ja.

Postup prípravy

1

Tekvicu si uvaríme alebo upečieme, aby zmäkla. Pomixujeme ju na pyré.

2

Na panvici si rozpustíme kokosový olej. 1 PL odoberte do misky, kam pridáte všetky múky, želatínu, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a všetko dobre premiešame metličkou.

3

Vmiešajte tekvicové pyré, kokosové mlieko, javorový sirup, škoricu a zbytok rozpusteného kokosového oleja. Metličkou dobre premiešajte, až kým nevznikne hustejšie cesto.

4

Lievance môžete dať postupne piecť, presne tak, ako by ste robili klasické lievance.

Mohlo by Vás zaujímať