Cukor, roztopené maslo, vaječné žĺtky a citrónovú kôru vyšľaháme a pridáme do preosiatej múky. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré sa nebude lepiť. Dáme ho do chladničky aspoň na pol hodinku, ale najlepšie cez noc.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
20
minút
Množstvo
0
porcie
Cukor, roztopené maslo, vaječné žĺtky a citrónovú kôru vyšľaháme a pridáme do preosiatej múky. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré sa nebude lepiť. Dáme ho do chladničky aspoň na pol hodinku, ale najlepšie cez noc.
Oddýchnuté cesto si rozvaľkáme na cca 5 mm a vykrajujeme kolieska. Spodné koliesko zostáva plné a vrchné kolieska s vykrojeným stredom, tak aby ich počet bol rovnaký, nakoľko ich budeme spájať.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 160 stupňov, približne na 10 minút. Tak, aby boli zlatisté.
Upečené a vychladnuté koláčiky natierame buď nutellou alebo džemom a lepíme dohromady.
Krásnu Veľkú noc :-)