MÄSO: Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme ju na spodok pekáča. Na cibuľu položíme mäso, ktoré sme dôkladne nasolili, okorenili a potreli prelisovaným cesnakom a kmínom. Pridáme masť a 2 dcl vody. Pečieme 3 hodiny na 140°C..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
10
minút
Varenie
180
minút
Množstvo
6
porcie
MÄSO: Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme ju na spodok pekáča. Na cibuľu položíme mäso, ktoré sme dôkladne nasolili, okorenili a potreli prelisovaným cesnakom a kmínom. Pridáme masť a 2 dcl vody. Pečieme 3 hodiny na 140°C..
Po troch hodinách mäso vyberieme a necháme ho 20 minút odpočinúť. Následne ho nakrájame na plátky o hrúbke 1 - 1,5 cm..
KAPUSTA: Zlejeme šťavu z kapusty (nevylievame ju!). Kapustu pokrájame na menšie kúsky. V hrnci na masti osmahneme slaninu nakrájanú na prúžky, cibuľu s troškou kmínu. Pridáme kapustu a všetko zalejeme s kapustovou šťavou..
Kapustu privedieme k varu, pridáme cukor, ocot, soľ a varíme 15 minút. Následne pridáme múku, poriadne zamiešame a na miernom ohni varíme ďalších 10-15 minút..
Dobrú chuť :-)
Pekáč s cibuľkou a šťavou z mäsa zahrievajme na sporáku kým sa nám nezredukuje, pridáme PL hladkej múky a osmahneme ju. Na záver pridáme 2 dcl vody a varíme 15 - 20 minút. Takto získame vynikajúci sós ktorým mäso na tanieri zalejeme.