Kapra opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou spenenou na masle.
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
20
minút
Varenie
45
minút
Množstvo
4
porcie
Kapra opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou spenenou na masle.
Trošku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry, vyhriatej na 200 stupňov.
Asi za 5 – 10 minút, keď sa šťava vydusí, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, posypeme bielym korením a podlejeme bielym vínom. Na kapra môžeme dať plát masla. Dáme opäť piecť.
Počas pečenia kapra podlievame vínom.
Pečieme, kým sa šťava nevyparí, cca 45 minút.
Upečeného kapra s chrumkavou kôrkou podávame so zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.