Vianočný kapor s mandľami a citrónom

Zlatá vareška

Recept od:

Zlatá vareška

Príprava

20

minút

Varenie

45

minút

Množstvo

4

porcie

ohodnoďte recept

hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • Kapor 1 ks
  • Lúpané mandle 50 g
  • Citrón 1 ks
  • Maslo 2 PL
  • Biele víno 2,5 dl
  • Soľ
  • Biele korenie
  • Mrkva 2 ks
  • Cibuľa 1 ks

Postup prípravy

1

Kapra opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou spenenou na masle.

2

Trošku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry, vyhriatej na 200 stupňov.

3

Asi za 5 – 10 minút, keď sa šťava vydusí, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, posypeme bielym korením a podlejeme bielym vínom. Na kapra môžeme dať plát masla. Dáme opäť piecť.

4

Počas pečenia kapra podlievame vínom.

5

Pečieme, kým sa šťava nevyparí, cca 45 minút.

6

Upečeného kapra s chrumkavou kôrkou podávame so zemiakovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.

Mohlo by Vás zaujímať