Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme a na jemno nastrúhame..
Recept od:
Zlatá vareška
Príprava
15
minút
Varenie
120
minút
Množstvo
4
porcie
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme a na jemno nastrúhame..
KVÁSOK: Vo vlažnom mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a všetko poriadne zamiešame. Necháme na teplom mieste 20 minút..
CESTO: Do preosiatej múky pridáme soľ, kmín, zemiaky, olej, rascu, hotový kvások a ak je cesto suché pridáme vlažnú vodu..
Cesto miesime až kým sa nám nebude odlepovať od stien misky..
Zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť. Vykysnuté cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a bochník dáme na omastený plech..
Pečieme 60 minút na 200°C..
Dobrú chuť :-)